Kadangi taip ilgai lauktas pavasaris atėjo (nors Šaltukui nė motais ir jis dar nevisai pasiruošęs palikti mus), didžiausia pavasario šventė Velykos taip pat nenumaldomai artėja. Namuose jau tuoj galėsime išvysti berželio šaką, papuoštą įvairiais zuikučiais ar margais dekoratyviniais (o gal šokoladiniais?) margučiais. Žinoma, kiekvienas savo namuose užsiims ir tikrųjų (tradicinių) margučių dažymu (tikiuosi, šis procesas patinka ne man vienai) bei puoš jais savo stalą. Tačiau ar nesinori ko nors originalaus ant Velykų stalo? Ko nors, kas nudžiugintų šeimos smaližius… Noriu pasidalinti su Jumis šokoladinių kiaušinių receptu ir tikiuosi, kad pas ką nors ant stalo šis skanumynas ir puikuosis!
Jums reikės :
400 g trupintų sausainių „Gaidelis“ (arba kitų jūsų mėgstamų)
180 g sviesto
1 indelio kondensuoto pieno
4–6 v.š. kakavos
Saujos migdolų (galima naudoti ir kitus riešutus), įvairių pabarstukų: sezamo sėklų, kokoso drožlių ir kt.
Darbo eiga:
Sviestą reikia ištrinti, sumaišyti su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad tešla sustingtų.
Atšalus tešlai, šiek tiek aliejumi išteptomis rankomis, galima formuoti kiaušinius, į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama sezamo sėklose, kokoso drožlėse ar papuošimų rutuliukuose (čia atsiveria Jūsų fantazija). Kiaušiniai pasmeigiami ant pagaliukų ir vėl bent valandai dedami į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!