Jums reikės :
400 g trupintų sausainių „Gaidelis“ (arba kitų jūsų mėgstamų)
180 g sviesto
1 indelio kondensuoto pieno
4–6 v.š. kakavos
Saujos migdolų (galima naudoti ir kitus riešutus), įvairių pabarstukų: sezamo sėklų, kokoso drožlių ir kt.
Darbo eiga:
Sviestą reikia ištrinti, sumaišyti su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad tešla sustingtų.
Atšalus tešlai, šiek tiek aliejumi išteptomis rankomis, galima formuoti kiaušinius, į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama sezamo sėklose, kokoso drožlėse ar papuošimų rutuliukuose (čia atsiveria Jūsų fantazija). Kiaušiniai pasmeigiami ant pagaliukų ir vėl bent valandai dedami į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!
![Atrieda šokoladiniai kiaušiniai! Atrieda šokoladiniai kiaušiniai!](http://biliunke.lt/uploads/posts/2013-03/thumbs/1363196527_foto2.jpg.jpg)