» » Skanėstų ruduo
Informacija apie naujieną
  • Peržiūrėjo: 2023
  • Autorius: Simona
  • Data: 27-10-2013, 12:03
27-10-2013, 12:03

Skanėstų ruduo

Kategorija: Saviraiškos erdvė

Ruduo – tai metas, kai lauke karaliauja ramuma, karts nuo karto pasirodo visus noriai džiuginanti saulė, gamtą puošia margos medžių viršūnės. Tačiau akį džiuginantys vaizdai neužpildo visos rudeniškos dvasios širdyje – norisi ir malonių kvapų namuose, ir naminių skanėstų ant stalo. O kas smaližius džiugina labiau už visų mėgiamą šokoladinį kremą „Nutella“ ?? Turbūt, tik iš jo pagaminti skanėstai... Tad šį kartą Biliūnkės skaitytojams pateikiame du receptus : Nutellos pudingo ir sausainių pyrago ir “Ferrero Rocher” saldainių.


Saldainiai „FERRERO ROCHER“

Jums reikės:

100 g riešutinių vaflių (pvz., “Klasika”)
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio kremo (pvz., “Nutella”)
150 g juodojo šokolado
1 valg.š. aliejaus

Darbo eiga:

1. Riešutus apie 10 minučių pakepinkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Nuo apkepusių riešutų nuimkite odeles (jos atšoks labai lengvai tiesiog patrynus riešutus tarp pirštų).
3. Apie 20* riešutų atidėkite į šalį, o kitus vidutiniškai stambiai sukapokite.
4. Vaflius sudėkite į dubenį ir susmulkinkite šakute, suberkite riešutus, sudėkite riešutinį kremą ir visą masę gerai išmaišykite.
5. Vos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius saldainius, į kiekvieno vidurį įspausdami po lazdyno riešutą.
6. Paruoštus rutuliukus dėkite ant lėkštės ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.
7. Šokoladą susmulkinkite skiltelėmis ir sudėkite į dubenėlį. Supilkite aliejų ir kaitinkite maišydami ant garų vonelės, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą lygią masę.
8. Saldainius po vieną merkite į tirpintą šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti.
9. Sustingus šokoladui, saldainius nuimkite nuo kepimo popieriaus, sudėkite į lėkštę.
10. Laikykite šaldytuve.


Nutellos pudingo ir sausainių pyragas

Jums reikės:

2/3 st. pieno
1 st. grietinėlės
1/2 cukraus
4 kiaušinių tryniai
2 valg.š. kukurūzų krakmolo
200 ml Nutella kremo
2 valg.š. kavos ar karamelės likerio
450g kvadratinių ar stačiakampių avižinių sausainių

Darbo eiga:

1. Puode sumaišykite pusę pieno, visą grietinėlę, cukrų. Leiskite užvirti.
2.Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, kukurūzų krakmolą ir likusį pieną.
3.Tada leiskite kiaušiniams sušilti įpilant po kelis šaukštus verdančio pieno greitai maišant.
4.Kai dubenėlyje kiaušiniai bus sušilę, bet jokiu būdu nesusitraukę, visą dubenio turinį pilkite į verdantį pieną ir greitai šluotele maišykite iki vientisos masės ir kol sutirštės, apie 3 minutes.
5.Perdėkite pudingą į dubenį ir leiskite atvėsti.
6.Kai atvės, sudėkite nutelos kremą ir kavos arba karamelės likerį. Išmaišykite iki vientisos masės.
7.22X33 cm formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sluoksnį sausainių ir užpilkite dalį pudingo, išlyginkite, kad vienodai pasiskirstytų. Tada vėl dėkite sluoksnį sausainių ir pudingo, kol baigsis sausainiai ar pudingas. Paskutinis sluoksnis turi būti pudingo.
8.3-4 sausainius sutrupinkite ir apibarstykite trupiniais viršų. Leiskite visiškai atvėsti.
9.Tada dėkite į šaldytuvą ar šaldiklį mažiausiai 2-3 valandom. Jei dėsite į šaldiklį, tai prieš pjaustant leiskite bent 15 minučių atšilti.

SKANAUS!

Skanėstų ruduo Skanėstų ruduoскачать dle 10.3фильмы бесплатно
<
Trinkuno ožys

30 Spalio 2013 14:41

Informacija apie komentarą
  • Naujienos: 0
  • Komentarai: 0
Aš nesuprantu, kam ti visku gamint, kai pardatuvej yra.

Rašyti komentarą

Vardas:*
El. paštas:*
Komentarai:
Įveskite kodą: *