Saldainiai „FERRERO ROCHER“
Jums reikės:
100 g riešutinių vaflių (pvz., “Klasika”)
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio kremo (pvz., “Nutella”)
150 g juodojo šokolado
1 valg.š. aliejaus
Darbo eiga:
1. Riešutus apie 10 minučių pakepinkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Nuo apkepusių riešutų nuimkite odeles (jos atšoks labai lengvai tiesiog patrynus riešutus tarp pirštų).
3. Apie 20* riešutų atidėkite į šalį, o kitus vidutiniškai stambiai sukapokite.
4. Vaflius sudėkite į dubenį ir susmulkinkite šakute, suberkite riešutus, sudėkite riešutinį kremą ir visą masę gerai išmaišykite.
5. Vos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius saldainius, į kiekvieno vidurį įspausdami po lazdyno riešutą.
6. Paruoštus rutuliukus dėkite ant lėkštės ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.
7. Šokoladą susmulkinkite skiltelėmis ir sudėkite į dubenėlį. Supilkite aliejų ir kaitinkite maišydami ant garų vonelės, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą lygią masę.
8. Saldainius po vieną merkite į tirpintą šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti.
9. Sustingus šokoladui, saldainius nuimkite nuo kepimo popieriaus, sudėkite į lėkštę.
10. Laikykite šaldytuve.
Nutellos pudingo ir sausainių pyragas
Jums reikės:
2/3 st. pieno
1 st. grietinėlės
1/2 cukraus
4 kiaušinių tryniai
2 valg.š. kukurūzų krakmolo
200 ml Nutella kremo
2 valg.š. kavos ar karamelės likerio
450g kvadratinių ar stačiakampių avižinių sausainių
Darbo eiga:
1. Puode sumaišykite pusę pieno, visą grietinėlę, cukrų. Leiskite užvirti.
2.Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, kukurūzų krakmolą ir likusį pieną.
3.Tada leiskite kiaušiniams sušilti įpilant po kelis šaukštus verdančio pieno greitai maišant.
4.Kai dubenėlyje kiaušiniai bus sušilę, bet jokiu būdu nesusitraukę, visą dubenio turinį pilkite į verdantį pieną ir greitai šluotele maišykite iki vientisos masės ir kol sutirštės, apie 3 minutes.
5.Perdėkite pudingą į dubenį ir leiskite atvėsti.
6.Kai atvės, sudėkite nutelos kremą ir kavos arba karamelės likerį. Išmaišykite iki vientisos masės.
7.22X33 cm formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sluoksnį sausainių ir užpilkite dalį pudingo, išlyginkite, kad vienodai pasiskirstytų. Tada vėl dėkite sluoksnį sausainių ir pudingo, kol baigsis sausainiai ar pudingas. Paskutinis sluoksnis turi būti pudingo.
8.3-4 sausainius sutrupinkite ir apibarstykite trupiniais viršų. Leiskite visiškai atvėsti.
9.Tada dėkite į šaldytuvą ar šaldiklį mažiausiai 2-3 valandom. Jei dėsite į šaldiklį, tai prieš pjaustant leiskite bent 15 minučių atšilti.
SKANAUS!

