Jau įpusėjo pavasaris, pagaliau vis dažniau ir dažniau džiugina geri orai ir šildanti saulutė.
Dažnėja ir pavasariniai pasisedėjimai su šeima ar draugais prie kavos puodelio, o galbūt skanaujant desertą. O Kokį desertą labiausiai mėgstate gaminti Jūs, „biliūnkės“ skaitytojai?
Tikriausiai atsakysite, jog neapsieinate be jau tradicija tapusio pyrago ar gardžių ŠOKOLADINIŲ sausainių. Šį kartą saviraiškos erdvė Jums pateikia originalų receptą – mūsų gimnazijoje besisvečiavusios suomės, technologijų mokytojos, desertą – įdarytus apelsinus.
Jums reikės :
4 apelsinų
0,5 litro vanilinių ledų
2-3 valg. Šaukštų cukraus pudros
1 kiaušinio baltymo
Darbo eiga :
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip, kad galėtumėme išskaptuoti visą jame esančią masę, apelsine paliekant visiškai tuščią ertmę. Išimtą masę supjaustome gabalėliais, išpilame susikaupusias apelsinų sultis. Imame vanilinių ledų ir dedame į išskaptuotą apelsiną, tuomet dedame supjaustytus apelsinų gabaliukus, kartojame, kol užpildome visą apelsiną (geriausia, kad paskutinis sluoksnis būtų apelsinų)
Paruošiame kremą, kurį dėsime ant užpildyto apelsino : atskiriame baltymą nuo trynio, įdedame nedidelį žiupsnelį druskos, kad geriau išsiplaktų ir plakame tol , kol gauname tirštą masę (tokią, kuri nenukrenta nuo plakiklio), įberiame cukraus pudros ir dar šiek tiek plakame. Gautą masę uždedame ant apelsino ir dedame į orkaitę 2-3 minutėms.
Skanaus!