» » Kvepia imbieriniais sausainiais...
Informacija apie naujieną
  • Peržiūrėjo: 2161
  • Autorius: Simona
  • Data: 23-12-2012, 19:18
23-12-2012, 19:18

Kvepia imbieriniais sausainiais...

Kategorija: Saviraiškos erdvė

Kalėdos jau beveik ant nosies, o Tavo stalui vis dar kažko trūksta..? Galbūt vieno kito skanaus ir gražiai papuošto sausainuko? Užsukai kaip tik čia! Trauk produktus iš šaldytuvo ir kibkime į darbą! Jie ne tik papuoš stalą, pagyvins kalėdinę dvasią namuose, bet ir pamalonins bet kokį smaližių...

IMBIERINIAI SAUSAINIAI

Ingredientai :

Sausainukams :

125 g sviesto
2-3 šaukštai medaus
5 šaukštai grietinėlės (arba pieno)
200 g cukraus
350 g miltų
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
½ šaukštelio malto kardamono
¼ šaukštelio kvapniųjų pipirų
¼ šaukštelio juodųjų pipirų
keletas “tarkių” šviežio muskato riešuto
½ šaukštelio kepimo miltelių
apie 50g ar truputį daugiau miltų kočioti ir sausainiams daryti

Glaistui:

1 nedidelio kiaušinio baltymas
2-3 šaukštai citrinų sulčių
250 g cukraus pudros

Sausainių darymo eiga :
1. Sviestą, medų, grietinėlę ir cukrų dedame į puodą ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol užverda ir ištirpsta cukrus. Į šį karštą sirupą beriame visus prieskonius ir dar leidžiame pavirti ant nedidelės ugnies apie 5 min.
2. Miltus persijojame su kepimo milteliais. I dubenį pilame šiltą sirupą ir miltus, greitai išmaišome. Tešla sulimpa į vieną gumulą, nors atrodo lipni, bet turėtų atšokti nuo dubens sienelių. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandėlei, kad atšaltų.
3. Atšalusi tešla sukietėja ir paprastai daugiau miltų nebereikia. Jais telieka pabarstyti paviršių, ant kurio kočiosime tešlą. Tešlos gumulą padalijame į 3 dalis ir pradedame kočioti po vieną gabalą.
4. Pabarstome miltais kočėlą. Kočiojame kuo plonesnį – apie 5 milimetrų storio – tešlos lakštą. Spaudžiame sausainių formeles į jį ir labai atsargiai sausainukus keliame į skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 12-15 minučių (kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio ir tešlos storio. (STEBĖKITE JUOS).
5. Iškepusius, bet šiltus sausainukus apšlakstome ar išpiešiame glaistu.

Glaisto darymo eiga :

1.Kiaušinio baltymą lengvai suplakame elektriniu plaktuvu, kad tik suputotų.
2. Supilame į jį citrinų sultis ir suberiame cukrų, išmaišome, toliau plakame plaktuvu apie 5 minutes, kol viskas pasidaro tirštoka ir blizgu.
SVARBU: Glaistas turi būti nei per skystas, nei per kietas, toks kaip tirštas klampus kisielius, ir ne per greitai varvėti nuo šaukštelio (bet turi varvėti, o ne dribti).
Juo papuošę sausainius, mėgaujamės prie arbatos puodelio. Skanaus!!
Kvepia imbieriniais sausainiais... Kvepia imbieriniais sausainiais...

Nuotraukos : Eglės Luščiauskaitės
Receptas iš „Metai Beatos virtuvėje“
скачать dle 10.3фильмы бесплатно
<
Nebeata

1 Kovo 2013 01:00

Informacija apie komentarą
  • Naujienos: 0
  • Komentarai: 0
Kaip saunu Beata saviraiskos erdvej!

Rašyti komentarą

Vardas:*
El. paštas:*
Komentarai:
Įveskite kodą: *