» » Pilietiškumo Mokykla 2013
Informacija apie naujieną
  • Peržiūrėjo: 2385
  • Autorius: Gražvydas
  • Data: 12-11-2013, 19:54
12-11-2013, 19:54

Pilietiškumo Mokykla 2013

Kategorija: Konkursai

Esi veržlus, žingeidus, pilietiškas jaunas žmogus? Tau ne tas pats, kas vyksta tavo mieste? Norėtum suprasti, kaip, kur ir kokie svarbiausi sprendimai yra priimami tavo mieste? O gal manai, jog būtent tu galėtum ir turėtum vadovauti miestui? Jei taip, privalai dalyvauti „Pilietiškumo mokykloje “ – didžiausioje miestų savivaldos simuliacijoje Lietuvoje!

2005 metais Lietuvoje startavusi „Pilietiškumo mokykla” šiais metais apkeliaus net 15 Lietuvos miestų. Savivaldybės tarybos darbo simulacijoje tavęs laukia veikla komitetuose (biudžeto ir finansų, kultūros, jaunimo ir švietimo, miesto plėtros, ūkio ir verslo vystymo, socialinės ir sveikatos apsaugos bei sporto, turizmo, aplinkos apsaugos ir kaimo reikalų). Šių komitetų pagrindu simuliacijoje vyksta debatai svarbiausiais jaunimui klausimais, vykdomas rezoliucijų rengimas, jų svarstymas atvirose diskusijose ir debatuose, priėmimas bei miesto mero rinkimas.

Projektą unikaliu daro ir šiemet vykdoma virtuali politinių partijų simuliacija EcoSim Elections. Dvi geriausiai pasirodžiusios šiuose rinkimuose partijos kelia savo kandidatus į miesto mero pareigas. O tada ir užverda tikrasis politinis mūšis! Tik įtikinęs visus savo pranašumu, nugalėjęs opozicijos pasipriešinimą ir visuotinio balsavimo metu išrinktas naujasis meras gauna teisę atsisėsti į aukščiausiąją kėdę.

Su tokia garbe ateina ir didelė atsakomybė – meras vadovauja posėdžiui, kuriame jau sprendžiasi darbo grupių parengtų ir siūlomų pasiūlymų bei projektų likimas. O šis projekto etapas anaiptol nėra lengvas pasivaikščiojimas. Tik profesonaliai pristačius savo poziciją, atlaikius oponentų klausimus ir kritiką bei surinkus 50 % +1 balsą galima atsipūsti ir kartu su savo komitetu pasidžiaugti puikiais darbo rezultatais, kuriuos išvys ir vertins tikrasis miesto meras bei visa savivaldybės taryba – jaunimo balsas bus išgirstas iš karto aukščiausiame lygmenyje.

Renginys savo eiga tikrai nėra statiškas ir nuobodus. Simuliacijos metu galimas net visuotinis opozicijos atstovų streikas su atitinkamais populistiniais ir šou elementais – viskas priklauso nuo dalyvių išmonės ir įsitraukimo. Kiekviena savivaldybės tarybos darbo simuliacija yra unikali ir nepakartojama!

Tau tikrai nereikia būti patyrusiu politiku, žinančiu visus politinių ideologijų, teorijų niuansus ar esamų politikų pavardes tam, kad galėtum sėkmingai sudalyvauti „Pilietiškumo mokykloje”. Tavo pilietiškumas, intuicija, jaunatviškas aktyvumas bei savo argumentuotos nuomonės turėjimas svarbiausiais miesto ir visuomenės klausimais šiame simuliaciniame žaidime daro tave pranašesniu už bet kurį oponentą.

Projektas nesibaigia miesto lygmeniu – aktyviausi, talentingiausi ir geriausiai pasirodę miestų atstovai turės galimybę savo veiklą perkelti į nacionalinę politinę areną. Jiems bus suteikta galimybė susipažinti su Seimo narių veiklos subtilybėmis, darbu frakcijose ir seniūnų sueigose, debatuose plenariniame posėdyje ir balsuojant dėl įstatymo projektų priėmimo. Taip, supratai teisingai – finalinis „Pilietiškumo mokyklos” etapas apims Lietuvos Respublikos Seimo darbo simuliaciją.

Taigi nepraleisk galimybės – prisijunk prie mūsų ir parodyk, kad jaunimas turi, ką pasakyti!

Registruokis čia!

Pilietiškumo Mokykla 2013скачать dle 10.3фильмы бесплатно
<
Johana

18 Geg. 2014 23:59

Informacija apie komentarą
  • Naujienos: 0
  • Komentarai: 0
Kaip šaunu!Išties tai norėčiau paantrint Vaidai. Nesuprantu, kur liieuvtai žurnalistai žiūri.. tiek super talentingų žmonių figuruoja blogosferoj, bet panašu, kad spauda jų tyčia ar netyčia nemato.

Rašyti komentarą

Vardas:*
El. paštas:*
Komentarai:
Įveskite kodą: *
Reddit Video Downloader Coloring Pages

Gairės

Naujienų archyvas

Balandis 2024 (6)
Kovas 2024 (1)
Rugsėjis 2023 (2)
Birželis 2023 (3)
Gegužė 2023 (2)
Kovas 2023 (1)
^